Memelerde ağrı sorunu, menstruasyon siklusunun doğal bir parçası olarak sıklıkla görülebilen ve herhangi bir zararı bulunmayan türde olabilir. Bu tip ağrılar genellikle ayın yalnızca birkaç gününde veya adet kanamasının başlangıcından önceki iki veya üç günlük süreçte yaygın olarak görülür.06-May-2021

Memenin sızlaması neden olur?

Kadının adet döngüsü içinde olması memede sızlamaya yol açabilir. Hormonal meme büyümesi ve gelişim çağında memenin gelişmesi gibi durumlarda da memede sızlama meydana gelebilir. Kadının hamile olması da memede sızlamaya yol açar.

Memede yanma sızı neden olur?

Fibrokistik değişiklikler en önemli ağrı nedenleri arasındadır. Hücrelerdeki yağ asidi oranında dengesizlik olması memede ağrı yapabilir. Tiroit bezi hastalıkları, şeker hastalığı, hipofiz bezi tümörü neden olabilir. Memelerin iri olması hem memede hem de sırt ve boyunda ağrılara yol açabilir.

Memede iğne batması gibi ağrı neden olur?

Memede İğne Batması Hissinin Nedenleri Kaslar: Göğüs kaslarınız çok gerilmiş olabilir. Bu çok nadir görülen bir durumdur fakat kas gerginliği veya kas zedelenmeleri, göğüs ağrısına neden olabilir. İltihap: Göğüs içinde enfeksiyon oluşması, emzirme sırasında ağrıya neden olabilir.

Kanser memede ağrı yapar mı?

Meme kanseri bazı durumlarda memede ağrıya neden olabilir Her ne kadar meme kanseri çoğu zaman ağrısız bir hastalık olsa bazı özel durumlar nedeniyle memede ve meme başında hissedilen ağrılar da mutlaka önemsenmelidir.

Memede batma hissi neden olur?

Memede tariflenen bıçak saplanması veya batma tarzındaki ağrılar, çoğu zaman kas-iskelet sisteminden kaynaklanan ağrılar olup bölgenin komşulukları nedeniyle meme ağrısı olarak kadınlarca tariflenmektedir. Bu şikayetlerle başvuran hastalarda sinir kök ağrıları ve kaburga ağrıları da araştırılmalıdır.

Memede yanma için hangi doktora gidilir?

MEME AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜME/DOKTORA GİDİLİR? Meme ağrısı için hastanelerin Genel Cerrahi (Hariciye) polikliniklerine/doktoruna başvurulması gerekir.

Iğne batma hissi neden olur?

Uyuşma, hissizlik, karıncalanma ve iğne batması hissi gibi belirtiler vücuttaki sinir sıkışmalarını işaret ediyor. Halk arasında sık görülen sinir sıkışmaları çoğu zaman doktora sorulmadan, günü birlik tedavilerle geçiştiriliyor. Oysa önemsenmeyen bu belirtiler, felç gibi ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor.