Yaprak yaprak ayıkladığınız lahanaları kaynayan suya atıp haşlayın ve süzülmeye bırakın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları pirinç, kıyma, domates rendesi, ince kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçası, nane, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve ılık su ile karıştırarak harcı hazırlayın.Feb 25, 2021

Lahana sarması içi nasıl hazırlanır Kiymasiz?

Öncelikle lahanaları yaprak yaprak ayırıp, haşlıyoruz, haşlanan lahanaları sert kısımlarını kesip uzun şeritler halinde kesiyoruz. Sonra soğan, biber ve domatesi robottan geçirip üzerine salçayı, sıvı yağını, maydanozu, tuzu, baharatlarımızı, yıkanmış bulgur ve pirincimizi ekleyip iç harcını hazırlıyoruz.

Zeytinyağlı lahana sarması ne kadar sürede pişer?

Dolmaların üzerine limon dilimlerini yerleştirin. Limonların üzerine 2-3 adet lahana yaprağını yayarak yerleştirin. Üzerlerine dilediğiniz kadar tuz,1 çorba kaşığı şeker ekleyin; 1 çay bardağı zeytinyağı ve 2 su bardağı sıcak suyu dökün. Tencerede 20 dakika orta ateşte pişirin.

Lahana sarması nasıl kaynatılır?

Öncelikle tencereye su koyalım, kaynatalım. Kaynadıktan sonra çok az tuz atalım ve lahanayı fazla küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıp kaynamış suda haşlayalım. Haşladıktan sonra da soğuk suda yıkayıp süzgece alalım.

Zeytinyağlı lahana sarması nasıl yapılır?

Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı için; soğanları küp küp doğrayın ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağında, pembeleşene dek kavurun.
  2. Yıkadığınız pirinci de ilave edip, birkaç dakiak daha kavurun. …
  3. Suyunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene dek pişmeye bırakın.

Lahana sarması içine ne konur?

Zeytinyağlı Lahana Sarması Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  1. Orta boy lahana.
  2. Yarım kg pirinç
  3. 3 adet soğan.
  4. 1 baş sarımsak.
  5. 5 adet domates.
  6. 1 yemek kaşığı karabiber.
  7. 1 tatlı kaşığı toz biber.
  8. 1 yemek kaşığı nane.

Lahana Sarması limon sıkılır mı?

Sıcak suda az salça ezilir ve sarmaya az zeytinyağı ile birlikte gezdirilir. 35- 40 dk, kısık ateşte pişirilir. En son üzerine yarım limon sıkılır ve altı kapatılır.

Lahana dolması kaç dk da pişer?

6 days ago Sosu sarmaların üzerine gezdirip küp küp kestiğiniz tereyağını tencerenin üzerine yerleştirin. Damarlarını ayıkladığınız lahanalara dolma içini sarın ve sarmaları tencereye yerleştirin. Kapağını kapatıp kaynayan tencerenin altını kısın ve 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Dolmanızı sıcak sıcak servis edin.