Çift ünsüz harfle başlayan Batı kökenli alıntılar, ünsüzler arasına ünlü konulmadan yazılır: francala, gram, gramer, gramofon, grup, Hristiyan, kral, kredi, kritik, plan, pratik, problem, profesör, program, proje, propaganda, protein, prova, psikoloji, slogan, snop, spiker, spor, staj, stil, stüdyo, trafik, tren, …

Yiğen mi yeğen mi?

Bu kelimenin yeğen mi, yiğen mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yeğen şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “En sevdiğim arkadaşlarımdan birinin bir erkek yeğeni oldu.”

Yeğen TDK nedir?

Yeğen TDK Anlamı Yeğen kelimesi TDK sözlüğünde aratıldığında üç anlamı bulunmaktadır. Yeğen kelimesinin ilk anlamı birine göre, kardeş, amca, hala, dayı veya teyzenin çocuğudur. Yeğen kelimesinin ikinci anlamı yaşlı insanların kendinden küçük insanlara seslenme şekli olarak verilmiştir.

Batıdaki nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Batı da da şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Batıda da şeklinde olmalıdır.

Diyaloglar nasıl yazılır?

Diyalog kelimesi, "Diyalog" şeklinde yazılması doğrudur.

Yeğenim nasıl?

TDK'ye göre doğru yazılışı yeğendir. Günümüzde yiğen olarak yazılmaktadır. YEĞEN Mİ, YİĞEN Mİ? Bu akşam yeğenim ile birlikte maç izlemeye gideceğiz.

Yeğen diye kime denir?

Yeğen, kişinin kardeşin ya da kuzenin çocuğu. Yeğen sözcüğü bazı bölgelerde akrabalık bağı olmasa da kendinden yaşça küçük çocuklar için kullanılabilir.

Yenim ne demek?

yenim ne demek? Çoğunlukla yükseltgeme sonucu metallerde oluşan birleşim değişimi süreci; paslanma. Çoğunlukla yükseltgeme sonucu metallerde oluşan birleşim değişimi süreci; paslanma. Madenlerin havadaki ya da sudaki oksijenle tepkimeye girmeleri sonucu yüzeylerinde oluşan aşınma.