Şirketin ihyası davası ne kadar sürer?

Şartlardan en önemlilerinden birisi ise zamanaşımının geçmemiş olmasıdır. Silinme tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde ihyaya karşı (şirketin canlandırılması) dava açılabilmektedir. Şirketin ticaret sicil gazetesinden silinmesi ile tüzel kişiliği sona ererek hak ehliyeti ortadan kalkmaktadır.

Şirketin ihyası davası ne demek?

İHYA DAVASIŞİRKETİN İHYASI – TÜZEL KİŞİLİĞİN CANLANDIRILMASI. Türk hukuk sisteminde tüzel kişilik olan şirketlerin tasfiyesinden sonra yeniden faaliyete geçirilmesi olarak tanımlanabilir. Şirketin yeniden canlandırılması hususu yalnızca dava yoluyla mümkündür.

Ihya davası nerede açılır?

Bu gibi durumların tezahürü halinde, şirketin tasfiyeden önceki merkezinin bulunduğu mahallin Nöbetçi Asliye Ticaret Mahkemesi'nde şirketin ihyası davası açılması gerekmektedir. İhya süreci, bir anlamda şirketin geçici olarak canlandırılması anlamına gelecektir.

Kapanan sirkete tazminat davası açılabilir mi?

İşverenin kendi isteği ile işyerini kapatması halinde, işçiler, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, prim, ikramiye, fazla çalışma ücreti,izin ücreti gibi mevzuattan doğan haklarının tamamını işverenden talep edebilir.

Ticaret sicilinden terkin ne demek?

Ticaret Sicilinden kaydı terkin edilen şirketin tüzel kişiliği son bulur. … Sonuç olarak sicilden terkin edilmesi nedeniyle tüzel kişiliği sona eren şirket adına ya da aleyhine icra takibi başlatılabilmesi için, ihya davası açılarak şirketin ihyasına karar verilmesi gereklidir.

Ihya davası kime karşı açılır?

İhya davasını kimler açabilirler? Bu davayı açmaya yetkili kimseler, şirket tasfiye memuru, şirketin tasfiyeden önceki son yönetim kurulu üyeleri, şirket ortakları ile şirketin alacaklılarıdır.

Iş yeri kapanırsa ne olur?

İş yerinin kapanması durumunda, bir başka yerine nakledilmeyecekse, işçilerin işten çıkartılacağı anlamına gelmektedir. … İş yerinin kapanması haklı nedenler arasında sayılmamıştır. Bu nedenle ihbar öneli ve kıdem tazminatı gibi hakların gözetilerek akdi feshi mümkündür.