Adana usulü güveç nasıl yapılır?

Adana Güveci Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları yıkayıp,süzdürün ve alacalı soyun. 3x3x3 cm kebaplık zar şeklinde doğrayın. …
  2. Domateslerin kabuklarını soyup, iri zar şeklinde doğrayın. …
  3. Soğanları ince yemeklik doğrayın. …
  4. Güvecin zeminine ince kıydığımız kuyruk yağını yayın.

Güveçte patlıcan kebabı nasıl olur?

Kızaran patlıcanları güvece yerleştirelim ve üzerine kavurduğumuz etleri koyalım. Ayrı bir kapta 1 tatlı kaşığı salça ve sıcak suyu çözdürüp salçalı su yapalım ve güveç kaplarının içlerine salçalı suyumuzu ekleyelim. Baharatları salçalı suyun içine atabilirsiniz. 200 derecelik fırına verelim.

Ocakta patlıcan güveç nasıl yapılır?

Eti derin bir tencerenin içine alın. Tenceredeki etleri, kısık ateşte etler suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Soğan, biber, domates, patates ve tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları yemeklik doğrayın. Etlerin üzerine zeytinyağını ekledikten sonra yanına soğanlarını ilave edin.

Güveçte patlıcan olur mu?

Sarımsakları soyun ve bütün halde patlıcanların üzerine koyun. Biberleri iri parçalar halinde doğrayın ve güvece yerleştirin. … Pişen güveci yarım saat kadar dinlendirip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Güveçte sıralama nasıl yapılır?

Sebzeler güvece yerleştirilir. Güvecin en altına soğan, domatesin yarısı, çok az tuz, fasulye, sarımsak, patlıcan, biber ve domatesin geri kalanı koyulur. Üzerinden sıvı yağ gezdirilir. Baharatlar eklenir. Bir çay bardağı kadar salçalı su yapılır.

Güveç nasil yapılır?

Kuzu kaburgaları büyük bir güveç kabı içerisinde kavrulmaya alınır. Suyunu çekene kadar beklenir ve soğan, sarımsak doğranıp konur ve karıştırılır. Sonra tüm malzemeler ilave edilerek biraz daha kavrulur. En son defneyaprağı, karabiber ve tereyağı konarak üzerine sıcak su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.

Güveç patlıcan yemeği nasıl yapılır?

Bir kasede patlıcan, biber, domates, sarımsak, soğanı ve baharatları harmanlayıp etin üzerine boşaltın. Son olarak sıcak suyu da ekleyip güvencin kapağını kapatın. Ocağın altını açın ve orta ateşte yemeğinizi pişirin. Afiyet olsun.